Blogs, Gastblog

Andersom dag

Sinds korte tijd is de rubriek gastbloggers in het leven geroepen. Jonge, getalenteerde schrijvers willen we een kans geven om zich te laten zien op ons platform. Daarnaast laat dit de verbondenheid zien die Cheaque met haar fans heeft. Het tweede exemplaar betreft een gastblog van Douwe Anema. Deze jonge, frisse student Commerciële Economie staat bekend om zijn matige tot geniale woordgrappen. Hierover schreef de Fries op Marketingfacts.nl. Naast marketeer is Douwe ook nog actief in de horeca als kok. Hij deelt zijn mening over de dag van vandaag!

2018, 14 jaar na de oprichting van Facebook – we leven in het digitale tijdperk. Je nieuwe iPhone ontgrendel je (als het eens werkt) met je gezicht en je boeken lees je vanaf je e-reader.

We hebben als Nederlanders steeds minder privacy, maar maakt ons dat ook écht iets uit? Of passen we ons gewoon aan?

Het land waarin de tekst “doe normaal” bijna bekender is dan Mark Rutte zelf, maar waarin we eigenlijk helemaal niet meer normaal doen. De sociale controle op social-media is zo groot geworden, dat het resulteert in sociale gewenstheid.

 

Hoewel de vergrijzing toeslaat, zijn de ouderen niet het probleem. Naast de wekelijkse bingo in de analoge wereld, acteren zij vooral op Facebook in weggeefhoeken en schrijven ze af en toe iets dat een privé bericht had moeten zijn – op de Facebookwall van hun kleinkinderen. Nee, het is de jongere generatie die de perfectie van imperfectie niet meer omarmd. Wij zijn bang dat iedereen alles van ons weet, wij passen ons aan, wij creëren een ideaalbeeld van onszelf. We worden ongelukkig van het scrollen langs de zonnige vakanties en perfecte selfies van onze vrienden en hebben het begrip ‘fear of missing out’ geïntroduceerd. Een filter wordt niet meer geassocieerd met koffie of een sigaret, maar met Instagram of Snapchat.

Maar gelukkig hervinden we onszelf wel weer. Miley Cyrus ging weer terug naar de basis, en ook rapper Boef liet -na een kortstondig optreden als ideale schoonzoon- weer zijn ware aard zien.

Vandaag (31 januari) is het andersom dag.

En in plaats van dat we vandaag onze maaltijden beginnen met het toetje of onze kleren andersom dragen. Kunnen we ook weer eens onszelf zijn – net als bij het unlocken van de iPhone ons eigen gezicht laten zien. Laten zien wat voor leuke Klöjo, Couqe Bâqeur of Paire De Loule we echt zijn.

.njiz flezej tem seccuS

 

Douwe Anema

Douwe Anema

Onze nieuwe gastblogger van vandaag. Deze jonge, frisse student Commerciële Economie staat bekend om zijn matige tot geniale woordgrappen. Hierover schreef de Fries op Marketingfacts.nl. Naast marketeer is hij ook nog actief in de horeca als kok en deelt hij graag zijn mening over bepaalde onderwerpen zoals ‘Andersom dag’.