Blogs, Gastblog

Zo herken je jouw Cliceau!

Aan dit klusje zit een luchtje, het liefst schuif je het af op een ander maar als het helemaal niet gebeurd heb je een nóg groter probleem… Ik heb het over de kliko aan de straat zetten. Elke keer is het weer ‘feest’ en moet iemand zich opofferen.

 

Maar goed, dan doen we met liefde natuurlijk! Het gaat tenslotte om ons eigen milieu en dat willen we beschermen. En wij hebben iets voor je wat dit klusje net even minder erg maakt. Want je kunt je kliko namelijk een upgrade geven met onze cliceau-sticker. Laat die plastic bak eens shinen als hij aan de straat staat naast z’n collega cliceaus en maak ze jaloers!

 

Niet alleen leuk, ook handig. Zo herken je jouw afvalvriend namelijk meteen. Scheelt je weer 2 minuten zoeken naar je huisnummer dat er net iets te klein op staat. Leuk en functioneel dus!

 

Fun facts over afval. Jep, ik ga je echt wat feitjes over afval vertellen. Gewoon, omdat het kan!

Fun fact 1:

Het duurt 1000(!) jaar voordat een plastic flesje is afgebroken door de natuur. Dus drink de volgende keer maar uit een blikje, dit kost slechts 50 jaar. Of beter nog, gooi het gewoon in de plasticbak.

Fun fact 2:

Er verdwijnt jaarlijks 8 MILJARD kilo plastic in de oceaan. Als we zo doorgaan dan zou er in 2050 meer plastic in de zee zwemmen dan vissen.

Fun fact 3:

5% van ons afval bestaat uit luiers van onze brouqe pou-peurs. Daar zit een luchtje aan!

Fun fact 4:

We houden gemiddeld 15 tot 20 minuten een plastic tasje vast voordat we deze weggooien of niet meer gebruiken. Zonde! Wij hebben een leuk Tasque dat je kunt hergebruiken!

Fun fact 5:

Van 10 kg. gft-afval blijft 3 tot 4 kg. compost over. Netjes toch?!

 

Zo, ben je ook weer wat wijzer geworden.

Wil je graag zo’n sticker? Klik dan hierEn wel blijven recyclen he!

 

Lisa van Hoorn

Lisa

Marketing communicatie stagiaire bij Cheaque

Geboren en getogen in Tilburg en is hier ook niet weg te krijgen. Studeert communicatie en doet ervaring op binnen het creatieve team van Cheaque als marketing/communicatie stagiaire. Naast het schrijven van blogs is ze ook vaak in de Cheaque Stores in Oisterwijk en Tilburg te vinden. Ze vindt carnaval ontzettend leuk, ALAAF!