Blogs

JEUK! Preau c’est si rueps..

Sinds enkele weken loopt heel Nederland rond met jeuk. De drogisterijen stromen vol en de zalfjes worden massaal ingeslagen. Bestrijdingen die de rupsen niet kunnen temmen want ze verspreiden zich gewoon ongestoord verder. Helaas kunnen ook wij er niets aan doen, maar wel wat mee doen.

 

Preau c’est si rueps

Daar hangen ze, in zakken aan eikenbomen gevolgd door een polonaise die ze lopen over de grasvelden. De processierups. De rillingen lopen al over vele lijven heen bij het zien, horen of zeggen van dit woord. En als je dacht dat de processierups zicht ontpopt tot een weergaloze vlinder heb je het mis. Ze ontpoppen zich namelijk tot nachtvlinders, oftewel motten.

 

Om ze af te schrikken of om gewoon lekker in te haken op de trend die heel Nederland bezig houdt hebben wij een speciaal T-shirt ontworpen. Speciaal voor die ene vriend(in) die helemaal onder de jeukende bultjes zit. Het shirt is hier verkrijgbaar.

 

Preau c'est ci rueps - processierups - Cheaque

 

Maud van de Wetering

Maud

Online Marketeer bij Cheaque

Creatief en gedreven. Stamt uit december 1995, reken maar uit hoeveel lentes jong deze communicatieprofessional is. Maud is Online Marketeer bij Cheaque en houdt zich daarnaast dagelijks bezig met contentmarketing. Altijd in voor een creatieve brainstorm, mits de wijn goed smaakt.