Blogs

Ready? De bekendmaking van acht Cheaque jonkies

Niet lang geleden zijn er acht kleine leiders op de wereld gezet. Jong, gevlekt en puur. Nog onbevangen en zonder naam. Niet wetende wat hen te wachten staat. Standaard ritueel na de geboorte is natuurlijk het toewijzen van een naam. Maar wat doe je als je acht Beagles voor je neus hebt liggen, gezond en wel. Wij hebben gemiddeld zo’n acht tot negen maanden de tijd om één, met uitzondering twee namen te bedenken, maar bij honden gaat de zwangerschap nét wat sneller. Enfin. Beagle puppies dus.

 

Officiële stamboomnamen

Onlangs kregen we de aanvraag of ze dit jaar het thema Cheaque mocht gebruiken bij de geboorte van de pups. Een thema? Klopt helemaal, jaarlijks verzint deze hondenfokster een leuk thema voor de officiële stamboomnamen. Aangezien ze voor dit jaar nog geen thema hadden en Amber, de fokster die behoort tot onze trouwe fans, ging er een lichtje branden. En zo was het idee geboren. Deze generatie pups krijgen een Cheaque naam, dat is zeker!

 

Ontknoping

Ze groeien als kool. Tijd om het Cheaque woordenboek er eens bij te pakken en treffende namen te geven aan deze acht kleine rakkers. Dan is daar ook nog het verschil tussen reutjes en teefjes wat wel enigszins terugkomt in de naam. Alhoewel, de meeste woorden zijn bedrukt op unisex producten, haha. Daar gaan we dan. We vragen een beetje beeldend denkvermogen, maar dat is vast geen probleem. Ready? Beeld in dat Chantal Jansen met een microfoon op het podium de namen bekend maakt. Er gaan er maar slechts acht door… En de eerste vier namen zijn Cha Vuit, D’reu mes, Qua Jounge en Snoupcont. Haal even diep adem en ga recht op je stoel zitten want hier komen volgende vier en tevens laatste namen. Tout des Lous, Bängl, Deux Nuit en Tu T’ebelle. Dit zijn de namen van het thema Cheaque in die in de stamboom plaats zullen nemen en voor altijd zullen geschieden.

 

Maud van de Wetering

Maud

Online Marketeer bij Cheaque

Creatief en gedreven. Stamt uit december 1995, reken maar uit hoeveel lentes jong deze communicatieprofessional is. Maud is Online Marketeer bij Cheaque houdt zich daarnaast dagelijks bezig met contentmarketing. Altijd in voor een creatieve brainstorm, mits de wijn goed smaakt.