Blogs

Waarom speciaalbier in blik?

Het is vast een keer naar je hoofd gestegen, en dan heb ik het niet over de hoeveelheid alcohol, maar de gedachte ‘waarom speciaalbier in blik?’. Onze trots Hoppakee zit namelijk ook in blik en dat is niet zonder reden. De trend werd al eens eerder voorspeld, maar er werd weinig op ingespeeld. Het is toch Cheaquer om je gasten een flesje voor te schotelen? Een mening waar over te twisten valt, maar over de smaak valt niet te twisten. En die is toch echt bepalend bij speciaalbier én de keuze in een glazen flesje of blik.

 

Bier in blik

Een hoppig (speciaal)bier is bedoeld om zo vers en fris mogelijk te drinken. En er is niets dat bier frisser houdt dan blik. Het is namelijk zo dat blik geen licht en zuurstof doorlaat en dat komt weer ten goede van de kwaliteit van het bier. Zonlicht kan namelijk wel jouw beste vriend zijn, maar het moet uit de buurt blijven van je bier. Het tast namelijk de hop aan en dus de smaak. Laat het nu nét de smaak zijn waar het allemaal om draait bij (speciaal)bier. Daarnaast moet bier koud geserveerd worden en laat blik nu sneller koelen dan een flesje.

 

Ken je dat, speciaalbieren met een papieren verpakking om het glas? Nu hoef je geen drie keer meer te raden waar dat papier voor dient. Geen dank!

Cheaque blog-Speciaalbier in blik-Hoppakee

Zonder blikken of blozen

Tegenwoordig is bier absoluut geen mannending meer. Niet alleen de biertrends zijn in opkomst, ook de combinatie vrouwen en (speciaal)bier. Steeds meer vrouwen zijn enthousiast over bier en genieten er avontuurlijk van. Hier hebben wij natuurlijk rekening mee gehouden, want de Hoppakee is een toegankelijk bier voor iedereen. Waar het zonlicht jouw gezicht verwarmt en verkleurt, komt het niet in de buurt van je bier en dus blijft de smaak optimaal!

 

Maud van de Wetering

Maud

Online Marketeer bij Cheaque

Creatief en gedreven. Stamt uit december 1995, reken maar uit hoeveel lentes jong deze communicatieprofessional is. Maud is Online Marketeer bij Cheaque en houdt zich daarnaast dagelijks bezig met contentmarketing. Altijd in voor een creatieve brainstorm, mits de wijn goed smaakt.