Nieuws

Cheaque rolt SharingScan uit voor filialen en hoofdkantoor

Cheaque gaat als eerste retailer de voordelen van de SharingScan benutten. Het bedrijf gaat starten met de filialen in Oisterwijk en Tilburg, en met het hoofdkantoor in Oisterwijk.

De SharingScan is ontwikkeld door FLOOW2. Zij maken het wereldwijd voor bedrijven en organisaties mogelijk om ongebruikte producten, materialen, faciliteiten en diensten te delen via hun deelmarktplaats oplossingen. Met de SharingScan kunnen bedrijven nu voordat ze starten al berekenen wat zij potentieel kunnen verdienen of besparen met het delen, verhuren en verkopen van onbenutte bedrijfsmiddelen, producten, materialen en faciliteiten.

De SharingScan van Cheaque laat zien dat zij meerdere capaciteiten beter kunnen gaan inzetten, onder andere die op de orderverwerking, ruimtes in het magazijn, werkplekken op kantoor en overtollige voorraden.

Inmiddels zijn de eerste resultaten zichtbaar en directeur Nick van Mourik van Cheaque is enthousiast. “Met Cheaque zijn we volop bezig om ons bedrijf en onze productie meer circulair te maken. Asset sharing is ook één van onze pijlers. Ik werd positief verrast door de concrete resultaten van de sharing scan, uiteraard op het gebied van de financiële effecten, maar ook over de energie- en CO2 besparing die wij kunnen behalen.” Aldus Nick van Mourik, directeur van het bedrijf.

Bron: SharingScan.com