Blogs

Mama Appelsap

Engelstalige nummers, het stikt ervan op de radio. De keren dat Jan Smit of Marco Borsato langskomt kunnen we wekelijks op twee handen tellen, indien je geen 100%NL luistert. Soms hoor je in die Engelstalige teksten toch net wat anders dan daadwerkelijk gezongen wordt. Sterker nog, je hoort er Nederlandse teksten in. Geen onbekend verschijnsel, in Engeland wordt dit ‘mondegreen’ genoemd. Timur en Ramon van 3FM hebben, alweer een hele tijd geleden, de rubriek ‘Mama Appelsap’ in het leven geroepen. Wij zouden Cheaque niet zijn, als wij er ook een paar ontdekt hebben met betrekking tot onze eigenzinnige kreten. We delen deze graag met jullie! Dikke tip: je hoeft niet meer te zoeken, dat hebben wij al voor je gedaan.

 

Coldplay (ft. The Chainsmokers) – Something just like this | Tout des lous

Uitgebracht in 2017 en snel uitgegroeid tot een ware hit. Deze hit is voor vele prijzen genomineerd, maar heeft er ook veel weten binnen te slepen. Het klonk als something just like this: Toutdeslous Toutdeslous…  Conclusie, Coldplay is fan, hoeven we niet omheen te draaien.

 

 

Stevie Wonder – Yesterme, Yesteryou, Yesterday | So des jus

“I had a dream, so des jus!”, nou wij ook! Niet wetende dat deze grote legende, de enige echte Stevie Wonder, zo onder de indruk was van onze kreet. So des jus!

 

 

Outkast – Hey ya | A j’e teau

My baby don’t mess around, because she loves me so and this I know for sure. Ken je hem nog, deze hit uit 2003? Wij horen hem nog regelmatig langskomen bij onze vrienden van Coen en Sander of tussen Het Geluid door. Deze Mama Appelsap komt van niemand minder dan onze eigen ICT’er af. Geen probleem dus dat hij nog steeds gedraaid wordt op de radio. Want hoe druk we ook zijn, zodra deze gedraaid wordt, komen de koppies boven het scherm uit en werpen we even zo’n heerlijke glimlach naar elkaar. Zo van,  A J’E TEAU!

 

 

Enrique Iglesias (ft. Nicky Jam) – El Perdón | Paire de loule

Euh, pardon. Er zit toch echt een Pairedeloule verstopt in dit nummer! En het zou niet de eerste zijn, want Alizee heeft hem ook al eens in een van hun nummers verstopt, namelijk ‘Moi Lolita’. Bij deze een bevestiging dat ook de Spanjaarden inmiddels op de hoogte zijn van de Pairedeloule. Dus spot je er een in Madrid of Barcelona volgende zomer, dan weet jij waardoor dat komt!

 

 

Major Lazer & DJ Snake – Lean On | Baques

Het werkt aanstekelijk, die Mama Appelsaps. Zo ontvingen we ook deze toffe inzending. Want horen we het nu goed, zingt de Deense zangeres MØ nu echt Baques? Check het zelf, hieronder.

 

 

Zit jij straks in de auto, op de fiets met je favoriete playlist of gewoon lekker met de radio aan en hoor jij er een voorbij komen? Laat het ons weten. Wij zijn benieuwd welke artiesten onze kreten nog meer verstopt hebben in hun nummers!

 

Maud van de Wetering

Maud

Online Marketeer bij Cheaque

Creatief en gedreven. Stamt uit december 1995, reken maar uit hoeveel lentes jong deze communicatieprofessional is. Maud is Online Marketeer bij Cheaque en houdt zich daarnaast dagelijks bezig met contentmarketing. Altijd in voor een creatieve brainstorm, mits de wijn goed smaakt.